• spanduk
  • spanduk

Naon simbut beurat?

Mindeng dipaké salaku alat terapi, blankets weighted mangrupakeun blankets padet dirancang pikeun ngamajukeun sare jeung ngurangan setrés.Simbut anu beuratna tiasa beuratna ti 5 dugi ka 30 pon.Aya seueur pilihan, tapi disarankeun yén beurat simbut anu anjeun pilih sami sareng 10% tina beurat awak anjeun.Simbut katuhu kudu nyaman jeung beurat tapi teu sagemblengna ngawatesan gerak anjeun.Sakuduna ngarasa sarupa nangkeup badag.

O1CN01GQ4tqg1UvEDjecxTq_!!2201232662579-0-cib

https://www.hefeitex.com/weighted-blankets-adult-with-glass-beads-100-cotton-grey-heavy-blanket-5-product/

Simbut anu ditimbang sayogi pikeun saha waé anu resep (sanaos henteu dianggap aman pikeun orok atanapi murangkalih sahandapeun 3 taun).Nanging, produk-produk ieu khususna pikaresepeun pikeun jalma anu kasulitan bobo wengi, sareng aranjeunna ogé dianggo pikeun ngahibur jalma anu ngagaduhan kaayaan khusus.

Naha anjeun milarian asesoris bobo énggal, hoyong nyobian anu énggal atanapi hirup kalayan kaayaan anu ngahambat saré anjeun, simbut anu beurat tiasa pikeun anjeun.

Potensi kauntungan tina simbut timbangan

12861947618_931694814

Henteu janten rahasia yén simbut anu ditimbang dirancang pikeun ngabantosan jalma anu kahariwang (sarupa sareng nangkeup anu dianggo pikeun ngahibur babaturan).Upami kauntungan éta henteu paduli atanapi dipikaresep ku anjeun, aya mangpaat sanés pikeun bobo dina sababaraha pon tambahan simbut.

Gemblengna rasa tenang

Jalma anu parantos nyobian simbut anu beurat ngajelaskeun perasaan sapertos dicekel ku anu dipikacinta.Beurat sareng sensasi nyorong anjeun bersantai sareng dekomprés.

 

Ningkatkeun tingkat serotonin

Sarupa jeung kumaha hugs ngaronjatkeun serotonin, blankets weighted ngirimkeun jenis sarua stimulasi tekanan jero tur, ku kituna, serotonin.Ieu naha blankets weighted konon mantuan kahariwang jeung depresi.Tingkat serotonin ngaronjat, atawa hormon "bagja, ngarasa-alus", mantuan merangan duanana.

Ningkatkeun tingkat oksitosin

Salian serotonin, stimulasi tekanan jero tina simbut anu beurat tiasa ningkatkeun tingkat oksitosin dina otak urang, hormon anu sanés "ngaraos-alus".Ieu ngabantuan urang ngarasa aman, tenang jeung depressed.

 

Ngurangan gerakan

Upami anjeun sering tos sareng péngkolan wengi sareng milarian janten langkung statik (atanapi henteu ngaganggu pasangan anu seueur), kauntungan ieu tiasa dipikaresep ku anjeun.Beurat simbut ngabantosan anjeun nahan anjeun dina hiji tempat, tapi henteu ngawatesan anjeun lengkep.Simbut anjeun kedah beurat tapi tetep nyaman.

Ningkatkeun kualitas saré

Salah sahiji kauntungan anu paling penting tina simbut anu beurat nyaéta ningkatkeun saré anjeun.Beurat simbut nangkeup anjeun sareng tiasa ngirangan jumlah kali anjeun hudang di tengah wengi.Sadaya kauntungan di luhur ngabantosan anjeun bobo, sareng simbut anu ditimbang tiasa ningkatkeun saré éta.

 

Naha simbut anu ditimbang leres-leres damel?

 

Patarosan ageung sareng produk naon waé anu sigana saé teuing pikeun leres - naha éta leres-leres tiasa dianggo?

Hiji studi ti 2018 menyimpulkan yén blankets weighted bisa jadi hiji produk terapi luyu pikeun maranéhanana hirup kalawan kahariwang.Panaliti anu sami mendakan yén bari simbut anu beurat tiasa ngirangan kahariwang, teu aya seueur bukti yén éta ngubaran insomnia.

Panalitian anu langkung énggal ti taun 2020 ngalaporkeun yén simbut anu ditimbang ningkatkeun kualitas bobo diantara subjek, tapi perbaikanna sakedik (panurunan 2% dina sare ringan, 1,5% paningkatan efisiensi bobo sareng 1,4% dina pangropéa bobo).Sanajan, 36% tina subjék ceuk maranéhna angon hadé ngaliwatan peuting tanpa hudang up.

Sedengkeun papanggihan tina ulikan ieu, kitu ogé ulikan 2018, sigana nunjukkeun yén blankets weighted bogakamungkinanJanten efektif sareng sare, teu aya seueur panilitian anu nunjukkeun sabalikna.Panaliti langkung seueur kedah réngsé sateuacan nyarios akhir, tapi ayeuna, para ahli henteu nyarios yén simbut anu beuratna henteu efektif.

Sadayana, simbut anu beuratna sanés sihir.Tapi geus kabuktian yén maranéhna (paling saeutik) mantuan betah gejala kahariwang, depresi, autisme sarta ngaleupaskeun serotonin, dopamin jeung oksitosin.


waktos pos: Jul-27-2022